Тірамісу
Інгредієнти:
- Сир маскарпоне 500 г
- Яйце цесарки 5 штук
- Пудра цукрова 100 г
- Цукор ванільний 30 г
- Кава мелена 4 столові ложки
- Кориці палички 2 штуки
- Печиво савоярді 18 штук
- Лікер «Амаретто» 60 мл
- Какао-порошок 10 г
- Малина 250 г
- М’ята 6 стебел
Один з найпопулярніших італійських десертів у світі — тірамісу, — згідно з класичним рецептом, обов’язково повинен провести в холодильнику кілька годин. Втім, є думка, що такі очікування болісні і все смачне повинно з’їдатися негайно, тому з’явилася і швидка версія тірамісу
Приготування Тірамісу:
1 . Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки потрібно збивати на середній швидкості міксера близько трьох хвилин , а до жовтків додати цукрову пудру і теж збити — і те й інше в підсумку повинно бути досить щільної консистенції .
2 . Маскарпоне викласти в миску , всипати ванільний цукор і добре перемішати. Акуратно ввести в сирну масу яєчні жовтки і білки. Ще раз все збити — вже вручну , віночком , стежачи , щоб суміш була однорідною.
3 . Мелена кава і палички кориці залити окропом. Поки заварюється кава ( а він повинен бути міцним ) , розламати печиво савоярді на половинки і розподілити їх по шести невеликим піалах або креманкам .
4 . Кожну порцію печива залити 10 мл амаретто Disaronno і 40-50 мл кави , додати в піали суміш маскарпоне і збитих яєць. Тірамісу можна поставити в холодильник на пару годин або відразу ж з’їсти.
5 . Готовий десерт посипати какао , використовуючи ситечко , щоб не було грудочок. Викласти в центр піал з тірамісу десяток ягід малини , прикрасити гілочками м’яти — і подавати.
1 . Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки потрібно збивати на середній швидкості міксера близько трьох хвилин , а до жовтків додати цукрову пудру і теж збити — і те й інше в підсумку повинно бути досить щільної консистенції .
2 . Маскарпоне викласти в миску , всипати ванільний цукор і добре перемішати. Акуратно ввести в сирну масу яєчні жовтки і білки. Ще раз все збити — вже вручну , віночком , стежачи , щоб суміш була однорідною.
3 . Мелена кава і палички кориці залити окропом. Поки заварюється кава ( а він повинен бути міцним ) , розламати печиво савоярді на половинки і розподілити їх по шести невеликим піалах або креманкам .
4 . Кожну порцію печива залити 10 мл амаретто Disaronno і 40-50 мл кави , додати в піали суміш маскарпоне і збитих яєць. Тірамісу можна поставити в холодильник на пару годин або відразу ж з’їсти.
5 . Готовий десерт посипати какао , використовуючи ситечко , щоб не було грудочок. Викласти в центр піал з тірамісу десяток ягід малини , прикрасити гілочками м’яти — і подавати.
Замість амаретто можна використовувати інший міцний і ароматний алкоголь — наприклад , коньяк або ром .
Немає коментарів:
Дописати коментар