вівторок, 6 травня 2014 р.

Вівсяні гофри

                       Вівсяні гофри

Вівсяні гофри

Інгредієнти

4 ст. ложки
2 ст. ложки
4 ст. ложки
1 шт.
150-180 г
1/4 ч. ложки
1 ч. ложка
1/2 ч. ложки
1 ч. ложка
Розраховано на 6 порцій
Приготування:
Вівсянку перемолоти на борошно за допомогою кавомолки (займає ця процедура лічені секунди). Змішати з кукурудзяним та пшеничним борошном. Додати розпушувач, соду, цукор, сіль і корицю, гарно вимішати.
В іншій посудині збити яйце, додати кефір та олію, перемішати до однорідної маси, яку додати до борошна. А тепер — по столовій ложці додаємо воду. Тому раджу робити це по трошку, аби не прогавити бажану консистенцію тіста. Має бути як густа сметана — тоді гофри будуть пухкими. Готовому тісту дати постояти 10-15 хвилин.
Можна ще додавати ванілін, але я не люблю її поєднання з корицею.
Вафельницю розігріваємо та смажимо до готовності (в моїй це вдається за 5-6 хвилин, є такі, де й за 3-4). Чи змащувати вафельницю жиром — залежить від покриття і вашого досвіду. Я не змащувала, було достатьо жиру в тісті.
Смачно полити зверху шоколадом, оскільки гофри будуть не надто солодкі. Смачно і з фруктами, варенням, морозивом чи вершками.
ПОпереджаю: смак дещо незвчний, вівсянка дає особливий присмак, але якщо ви шанувальник міксу кількоз видів борошна — то цей ецепт для вас

Немає коментарів:

Дописати коментар