Тарталетки з ягодами і заварним кремом
Інгредієнти для тіста:
|
Приготування тарталеток з ягодами і заварним кремом:
Тут можна використати будь-які ягоди. Сьогодні я взяла малину, чорницю та червону смородину (що було під рукою). Ще заварний крем гарно смакує з полуницею :)
Готуємо тісто.
Розм’якле масло добре перетерти з цукром, додати туди жовток і знову перетерти. |
В окрему посудину просіяти борошно, додати гашену оцтом соду, перемішати.
|
До перетертої маси (масло, цукор і жовток) додати просіяне борошно з содою...
|
... і замісити ніжне еластичне тісто.
|
Тісто рівномірно викласти у формочки (у мене формочки маленькі – вийшло 12 корзинок). Запікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 15 хв. Спечені корзинки виходять ніжними і крихкими, тому виймати їх з формочок слід обережно.
|
Готуємо заварний крем.
Молоко поставити на вогонь і довести до кипіння. |
В посудину викласти 4 жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор. Добре перетерти ложкою до однорідної маси.
|
До перетертої маси вилити частину гарячого молока (яке щойно закипіло), швидко розмішати ложкою і, помішуючи, долити решту молока. Все розмішати до однорідного стану.
|
Отриману масу в каструлі поставити на малий вогонь і постійно та інтенсивно помішувати до загустіння крему. Потім відставити з вогню і охолодити.
Інтенсивно помішувати масу слід для того, щоб не утворилися грудки, та якщо все ж таки грудки утворились, – перетріть крем через сито. |
Корзинки наповнити кремом, зверху викласти ягоди. Тарталетки (корзинки) з ягодами і заварним кремом готові.
|
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар