понеділок, 5 травня 2014 р.

Тарталетки з ягодами і заварним кремом

Тарталетки з ягодами і заварним кремом

Тарталетки з ягодами і заварним кремом. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • вершкове масло або маргарин - 100 гр.
  • цукор - 70 гр.
  • борошно - 170 гр.
  • жовток - 1 шт.
  • ванільний цукор - 8 гр. (1 / 2 пакета)
  • сода гашена оцтом - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для заварного крему:
  • жовтки - 4 шт.
  • молоко - 400 гр.
  • цукрова пудра - 100 гр.
  • борошно - 40 гр.
  • ванільний цукор - 1 / 2 пакета
А також:
  • ягоди (будь-які) - за смаком
Тарталетки з ягодами і заварним кремом.

Приготування тарталеток з ягодами і заварним кремом:

Тут можна використати будь-які ягоди. Сьогодні я взяла малину, чорницю та червону смородину (що було під рукою). Ще заварний крем гарно смакує з полуницею :)
Готуємо тісто.
Розм’якле масло добре перетерти з цукром, додати туди жовток і знову перетерти.
Розтерте масло з цукром.
В окрему посудину просіяти борошно, додати гашену оцтом соду, перемішати.
Додаємо до борошна гашену соду.
До перетертої маси (масло, цукор і жовток) додати просіяне борошно з содою...
До розтертого масла додаємо борошно.
... і замісити ніжне еластичне тісто.
Замішуємо тісто.
Тісто рівномірно викласти у формочки (у мене формочки маленькі – вийшло 12 корзинок). Запікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 15 хв. Спечені корзинки виходять ніжними і крихкими, тому виймати їх з формочок слід обережно.
Розкладаємо тісто по формочках.
Готуємо заварний крем.
Молоко поставити на вогонь і довести до кипіння.
Доводимо до кипіння молоко.
В посудину викласти 4 жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор. Добре перетерти ложкою до однорідної маси.
Викладаємо в посудину жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор.
До перетертої маси вилити частину гарячого молока (яке щойно закипіло), швидко розмішати ложкою і, помішуючи, долити решту молока. Все розмішати до однорідного стану.
Додаємо гаряче молоко.
Отриману масу в каструлі поставити на малий вогонь і постійно та інтенсивно помішувати до загустіння крему. Потім відставити з вогню і охолодити.
Інтенсивно помішувати масу слід для того, щоб не утворилися грудки, та якщо все ж таки грудки утворились, – перетріть крем через сито.
Заварюємо крем на малому вогні.
Корзинки наповнити кремом, зверху викласти ягоди. Тарталетки (корзинки) з ягодами і заварним кремом готові.
Тарталетки з ягодами і заварним кремом готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар