вівторок, 6 травня 2014 р.

Моті з шоколадом

                      Моті з шоколадом

Моті з шоколадом

нгредієнти

рис (круглозернистий)
200 г
60 г
100 г
50 г
Розраховано на 20 порцій

Приготування:
Так як потрібного рису у нас не знайти, вибираємо рис Містраль «Японіка» (на пачці написано для десертів). Рис промити, замочити на ніч, промити, загорнути в натуральну тканину і варити на пару 40 хвилин. Так-як у вас швидше за все немає здоровенних мужиків зі ступою і молотами, перекладіть рис в миску, додайте півсклянки води і подрібніть блендером. А далі місіть довго-довго, поки не стане виходити міцна маса. Наступний процес, схожий на створенні мастики з маршмелоу. Додавайте цукрову пудру до тих пір, поки паста не перестане липнути до рук. В оригінальному рецепті додають борошно з солодкого рису. Спочатку моті були просто шматком тіста, потім стали робити начинку з солодких червоних чи білих бобів. Зараз дуже популярні начинки з йогурту з агаром, шоколадом або полуницею. Ми зробимо шоколадну. Потрібно розтопити шоколад на водяній бані, прибрати з вогню і коли він буде остигати викласти на корж. Защипати краї, майже як ліплять манти, зкатати колобки. Якщо прилипає тісто до рук, користуємося рисовим борошном. Святкові моті можуть бути загорнуті в солодкий лист сакури або прикрашені пелюсткою сакури з варення. Можна замінити його варенням з пелюстків троянд.
Залишилося тільки сервірувати стіл і насолоджуватися такою незвичайною дивиною!
Секрет:
Якщо приготувати моті більш розсипчастими, випускаючи потроху пар під час і в кінці приготування, то після «відбивання» моті вийдуть більш твердими. Якщо при перевертанні моті рясно змочувати руки водою, то моті вийдуть більш м'якими. Можно помістити моті на деякий час в холодильник, заздалегідь підстеливши під них поліетиленовий пакет: так вони стануть більш «поступливими
Моті з шоколадом

Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом
Моти с шоколадом

Немає коментарів:

Дописати коментар