понеділок, 5 травня 2014 р.

Цукерки зі сухофруктів

Цукерки зі сухофруктів

Цукерки зі сухофруктів.
Інгредієнти:
  • курага (без кісточок) - 150 гр.
  • родзинки - 150 гр.
  • чорнослив (без кісточок) - 100 гр.
  • грецькі горіхи (чищені) - 200 гр.
  • лимон (середнього розміру) - 1 шт.
  • мед - 3-4 ст. л.
  • кокосова стружка
Цукерки зі сухофруктів. Інгредієнти.

Приготування цукерок зі сухофруктів:

В осінньо-зимовий період завжди готую для своїх рідних суміш з горіхів, сухофруктів, лимону та меду, що є дуже корисною для здоров’я, оскільки вище перелічені продукти багаті на різноманітні вітаміни, мінерали, клітковину. Вони чудово зміцнюють імунітет, позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а завдяки високій концентрації вітаміну А, що міститься в чорносливі, ще й покращують зір. А якщо цю вітамінну суміш подати (особливо дітям) у вигляді цукерок, то буде не лише корисно і смачно, а ще й дуже красиво і цікаво ))
І не обов’язково такі цукерки робити точно за рецептом: до них можна додати свої улюблені сухофрукти і горішки, в кожен цукерок закатати цільний лісовий горіх (що дуже подобається дітям), а замість кокосової стружки можна використати кунжут, мак, крихти печива і інше.
Сухофрукти (курагу, родзинки, чорнослив) залити окропом на 10 хв. Потім воду злити. Сухофрукти викласти на паперовий рушник, щоб вони трохи обсохли.
Сухофрукти, залиті окропом.
Лимон помити, нарізати невеликими шматками.
Порізаний шматочками лимон.
Сухофрукти (курагу, родзинки, чорнослив) змішати з горіхами та лимоном і пропустити чезер м’ясорубку. Потім додати мед і все добре вимішати ложкою.
До пропущених через м’ясорубку сухофруктів додаємо мед.
З отриманої маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх в кокосовій стружці.
Обкатуємо цукерки в кокосовій стружці.
Цукерки зі сухофруктів готові.
Цукерки зі сухофруктів готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар