понеділок, 5 травня 2014 р.

Сирковий десерт з полуничним сиропом

Сирковий десерт з полуничним сиропом

Сирковий десерт з полуничним сиропом.
Інгредієнти для сиркового крему:
  • сир кисломолочний - 200 гр.
  • сметана (15-20%) - 200 гр.
  • цукор - 70 гр.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
  • желатин (швидкорозчинний) - 1 ст. л.
Інгредієнти для полуничного сиропу:
  • полуниця - 200 гр.
  • цукор - 1-2 ст. л.
Сирковий десерт з полуничним сиропом. Інгредієнти.

Приготування сиркового десерту з полуничним сиропом:

Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 5 порцій сиркового десерту.
Готуємо сирковий крем. Якщо сир неоднорідний, його слід перетерти через сито, щоб не було грудочок.
Перетираємо через сито сир.
До сиру додати сметану, цукор, ванільний цукор.
Сир, цукор, сметана в посудині.
Все збити міксером до повного розчинення цукру.
Сир, цукор, сметану збиваємо міксером.
Желатин залити гарячою водою (60-70 мл.) і розмішати ложкою до повного розчинення.
Залитий водою желатин.
Якщо желатин охолоне і схопиться, – його слід розігріти на водяній бані і поступово додати у сиркову масу, при цьому постійно збиваючи міксером.
Додаємо розчинений желатин до сирної маси.
Креманки чи інший десертний посуд наповнити сирковою масою наполовину і поставити в холодильник на кілька годин, поки маса не застигне.
Розливаємо сирну масу в шклянки.
Готуємо полуничний соус. Полуницю помити, обсушити і разом з цукром збитиблендером.
Полуницю з цукром подрібнюємо блендером.
Соус налити поверх сиркової маси. Зверху викласти шматочки полуниці і прикрасити листочками м’яти. Сирковий десерт з полуничним сиропом готовий.
Сирковий десерт з полуничним сиропом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар