понеділок, 5 травня 2014 р.

Лимонний пиріг з меренгою

   Лимонний пиріг з меренгою

Лимонний пиріг з меренгою

Інгредієнти

Пісочне тісто
225 г
0,5 ч. ложки
2 ст. ложки
155 г
до 5 ст. ложки
лимонний курд
лимони (125 мл сік+цедра 1 лимона)
3 шт.
400 мл
3 ст. ложки
250 г
4 шт.
80 г
меренга
4 шт.
200 г
4 ст. ложки
Розраховано на 8 порцій

Приготування
Спочатку приготуємо лимонний курд:
Натираємо цедру одного лимона.

З трьох лимонів вичавлюємо сік (щоб вийшло 125 мл) і проціджуємо.

Виливаємо в сотейник молоко, додаємо цукор, доводимо до кипіння.

Жовтки розтираємо з крохмалем

і вливаємо в них кипляче молоко, безперервно помішуючи.

Повертаємо на вогонь. Постійно помішує і готуємо до загустіння. Додаємо цедру, лимонний сік і вершкове масло.

Безперервно помішувати на повільному вогні хвилини 2-3, щоб вийшла однорідна густа маса. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.


Далі готуємо пісочне тісто:
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром, додаємо жовтки і продовжуємо збивати.

Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Додаємо 5 ст. л. холодної води. Тісто має бути еластичним, однорідним, легко скочуватися в кулю.

У форму для випічки (в мене силіконова. краще користуватися роз'емною) кладемо тісто

і разрівнюємо по всій формі однорідним шаром, робимо високі бортики. Стежимо, щоб не було розривів і дірочок в тісті. Відправляємо в холодильник на пів години.
Діставши з холодильника гарненько придавлюємо, щоб ніде не залишилося повітряних «кишень». Наколюємо виделкою по всій площі

і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Дістаємо з духовки і даємо охолонути.


Готуємо меренгу:
У яєчні білки додаємо 4 столові ложки води (по ложці на один білок) і засипаємо цукор.

Миску з білками ставимо над каструлею з киплячою водою і постійно збиваємо міксером спочатку на низькій швидкості (близько 4 хвилин),

потім на високій (ще близько 4 хвилин). За цей час суміш з рідкої стане досить щільною, збільшиться в об'ємі і побіліє.

Миску знімаємо з водяної бані і продовжуємо збивати на високій швидкості ще 4-5 хвилин, поки суміш не охолоне. На цьому етапі меренга стане повітряної, пластичною і її можна буде зберігати вхолодильнику кілька годин (до того, як вона застигне ).


З'єднуємо пиріг:
Виливаємо курд на тісто,

зверху прикрашаємо меренгами.


Якщо немає кондитерського мішка, використовуйте пакет з відрізаним краєм, або просто викладіть зверху ложкою «шапку». Ставимо пиріг в духовку на 10 хвилин при 150 градусах, щоб меренги зверху злегка зарум'янилися.

Бажано, щоб після випічки лимонний пиріг з меренгою ніч постояв у холодильнику, інакше курд буде розтікатися.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар