вівторок, 6 травня 2014 р.

Флан з шоколадною начинкою

   Флан з шоколадною начинкою

Флан з шоколадною начинкою

Інгредієнти

КАРАМЕЛЬ:
50 г
20 г
10 г
ФЛАН:
1 шт.
2 шт.
200 г
вершки (15-20% жирності)
200 г
ШОКОЛАДНА НАЧИНКА:
50 г
40 г
40 г
Розраховано на 4 порці
КАРАМЕЛЬ:

У сковороді з товстим дном на досить великому вогні розтопити цукор з водою і лимонним соком. Карамель має бути досить світлою, тому що перепалена гірчить.
Отриманою карамеллю змастити дно і по можливості стінки посуду, в якій буде робитися флан.

ФЛАН:



Духовку нагріти до 180 * С.
У глибокій мисці віночком змішати інгредієнти для флану до однорідності.
Змазані карамеллю, формочки для флана (у мене формочки для мафінів) наповнити на 3/4 яєчно-вершковою сумішшю.
Форми поставити у велику ємність, яку наповнити гарячою водою приблизно на 2/3. Обережно, щоб вода не потрапила всередину.
Випікати флан 20 хвилин.

ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ:



Поки печеться флан приготувати крем: розтопити шоколад з коньяком в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додати дві столові ложки згущеного молока і ретельно перемішати. Помістити цю суміш у кондитерський мішок (шприц).



Через 20 хвилин вибрати флан з духовки. Обережно видавити з шприця шоколадний крем в центр флану (без фанатизму).
Знову поставити флан в духовку і продовжувати запікати ще протягом 15 хвилин.
Готовий флан остудити при кімнатній температурі, а далі помістити в холодильник.



З форм виймати перед самою подачею.
Щоб вийняти з форм, досить провести гострим ножем по краю форми і перевернути на тарілку.

Немає коментарів:

Дописати коментар