Інгредієнти
КАРАМЕЛЬ: | |
50 г | |
20 г | |
10 г | |
ФЛАН: | |
1 шт. | |
2 шт. | |
200 г | |
вершки (15-20% жирності)
| 200 г |
ШОКОЛАДНА НАЧИНКА: | |
шоколад чорний (55-58%)
| 50 г |
40 г | |
40 г | |
Розраховано на 4 порці |
КАРАМЕЛЬ:
У сковороді з товстим дном на досить великому вогні розтопити цукор з водою і лимонним соком. Карамель має бути досить світлою, тому що перепалена гірчить.
Отриманою карамеллю змастити дно і по можливості стінки посуду, в якій буде робитися флан.
ФЛАН:
Духовку нагріти до 180 * С.
У глибокій мисці віночком змішати інгредієнти для флану до однорідності.
Змазані карамеллю, формочки для флана (у мене формочки для мафінів) наповнити на 3/4 яєчно-вершковою сумішшю.
Форми поставити у велику ємність, яку наповнити гарячою водою приблизно на 2/3. Обережно, щоб вода не потрапила всередину.
Випікати флан 20 хвилин.
ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ:
Поки печеться флан приготувати крем: розтопити шоколад з коньяком в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додати дві столові ложки згущеного молока і ретельно перемішати. Помістити цю суміш у кондитерський мішок (шприц).
Через 20 хвилин вибрати флан з духовки. Обережно видавити з шприця шоколадний крем в центр флану (без фанатизму).
Знову поставити флан в духовку і продовжувати запікати ще протягом 15 хвилин.
Готовий флан остудити при кімнатній температурі, а далі помістити в холодильник.
З форм виймати перед самою подачею.
Щоб вийняти з форм, досить провести гострим ножем по краю форми і перевернути на тарілку.
Отриманою карамеллю змастити дно і по можливості стінки посуду, в якій буде робитися флан.
ФЛАН:
Духовку нагріти до 180 * С.
У глибокій мисці віночком змішати інгредієнти для флану до однорідності.
Змазані карамеллю, формочки для флана (у мене формочки для мафінів) наповнити на 3/4 яєчно-вершковою сумішшю.
Форми поставити у велику ємність, яку наповнити гарячою водою приблизно на 2/3. Обережно, щоб вода не потрапила всередину.
Випікати флан 20 хвилин.
ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ:
Поки печеться флан приготувати крем: розтопити шоколад з коньяком в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додати дві столові ложки згущеного молока і ретельно перемішати. Помістити цю суміш у кондитерський мішок (шприц).
Через 20 хвилин вибрати флан з духовки. Обережно видавити з шприця шоколадний крем в центр флану (без фанатизму).
Знову поставити флан в духовку і продовжувати запікати ще протягом 15 хвилин.
Готовий флан остудити при кімнатній температурі, а далі помістити в холодильник.
З форм виймати перед самою подачею.
Щоб вийняти з форм, досить провести гострим ножем по краю форми і перевернути на тарілку.
Немає коментарів:
Дописати коментар